söndag 19 februari 2012

vårvädret


soliga solskensliv när det är bra väder ute. har kunnat äta jordgubbar på balkongen i solen utan ytterkläder

vi bakade semlor två gånger på ett dygn. en seriös gång på dagen och en oseriös gång på natten. på lördag dag var vi på coop och skulle köpa oss alla ingredienser till en semmeldeg, men på bakhyllan stod en bakmix för butterzopf på 50% och sken mot oss. den kostade 1.3 frank med rean och den enda man skulle tillsätta var vatten. alltså bröd som bröd tänkte vi då. hatälskar bakmix. på lördag kväll/natt när vi åkt till luzern för att titta på fasnachten älskade jag dock bakmix så övertygande att linnea fick köpa en ny påse bakmix för süssgebäck/sötbak på coopet som hade öppet vid tågstationen. det fanns två anledningar
1) jag har lärt känna två schweizare som följde med oss till luzern. och jag tyckte dom skulle få prova äta semlor med. det blir alltid så. man är så jävla hysterisk över allt som är sVENSKT
2) givna självanledningen till att få prova baka med bakmix igen

fler bilder på semlor följer. när jag tagit igen lite sömn. har gått back med sömn bland annat iom semmelbak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

hej allihopa